Vi står inte still!

Vid foten av natursköna Kinnekulle ligger Götene. Här håller även vi, Götene Kyltransporter AB till. I 45 år har vi på Götene Kyltransporter transporterat livsmedel från producent till konsument, någonting vi har planer på att göra i många år framöver. För att göra det måste vi vara lyhörda på marknaden och verkligen tänka till vid nyinvesteringar för att minska vårt klimatavtryck. Vi inser att vår bransch är en viktig pusselbit för att uppnå satta klimatmål och vi gör vad vi kan för att dra vårt strå till stacken. Redan 2010 tog vi vår första biogasdrivna bil i drift och nu 2022 har vi hela 15% av våra fordon drivna av biogas. Utöver detta har vi ett gäng bilar som går på ren RME. En miljövänligtvätthall, el från egna solceller och innovativa kylmaskinslösningar till våra fordon är några andra exempel för att minska vårt klimatavtryck.

Vårt första kyllager byggde vi i Götene 2004. Under efterföljande år tillkom ytterligare kyl och fryslager vilket gör att vi idag har kapacitet på över 45.000 pallplatser i en mängd olika temperaturzoner. Det gör oss till en spelare som klarar av de flesta stora aktörerna på marknaden idag. Vi har en stor efterfrågan på lagerplatser så här ser vi en potential att expandera. Ett vinnande koncept har redan från början varit möjligheten för kunden att ha en komplett partner från egen produktion via Götene Kyllager med plock och orderhantering till slutkund. Enklare blir det inte.

Utöver våra lager förfogar vi idag över 90 ekipage under egen flagg för alla typer av kyl- och frystransporter. Allt från långtrailers för rena terminalkörningar till små budbilar för paket och mindre pallar till småkunder. Vi trafikerar större delen av södra Sverige med egna bilar och sedan november 2022 är vi en del av Frigoscandiakoncernen vilket ytterligare stärkt vårt erbjudande till marknaden. Vi har nu tillgång till ett nordiskt nätverk för tempererade transporter.

Hur kan vi hjälpa dig?

 

90  procent av Sveriges livsmedelsproduceter

På en omkrets av 40 mil från Götene når du 90 procent av de svenska livsmedelskonsumenterna. Det är inte längre än att man når det på en normal tur-och-retur under ett arbetspass. Med ditt mellanlager hos oss i Götene får du en effektiv logistisk lösning och når snabbt ut till konsumenterna.