Välkommen till
Götene Kyltransporter och Götene Kyllager!

go down

Lager

Fryslagret på över 90 000 kubikmeter iskall yta gör Götene Kyllager AB till ett komplett logistikcenter.

Vi är unika på det sättet att vi har både frys- och kyllager samt bilar, säger Ulf Johansson som äger båda bolagen.

Det stora fryslagret stod klart 2009 och rymmer över 20 000 pallplatser. I frysen förvaras bland annat Ikeas berömda köttbullar i väntan på transport ut till varuhus runt om i hela världen. Triumf Glass är en annan kund som förvarar sina produkter i det 25 grader kalla magasinet, som även fungerar som centrallager för alla frysta varor som Netto hanterar i Sverige. Frysen är även tullager vilket förenklar importhandeln. Alldeles bredvid den fryskalla byggnaden ligger kyllagret som har en lagringsyta på närmare 70 000 kubikmeter och som rymmer 18 000 pallar. I kyllagret, som är EU-godkänt, finns flera olika temperaturzoner vilket ökar möjligheterna till en effektiv och flexibel distribution.

Ytterliggare 102 000 kubikmeter Logistik yta i Lidköping med torr,kyl,frys

– Vi hanterar närmare 2 000 pallar varje dag och kunden kan med hjälp av webportal följa varorna hela vägen. Kunden kan även lägga en order direkt från sin egen dator till vårat datasystem berättar Ulf Johansson.

Komplett logistikcenter
De rymliga och flexibla lagerutrymmena, den stora fordonsparken och den gynnsamma geografiska placeringen gör Götene Kyllager till ett unikt logistikcenter. Inom fyra timmar når man de större svenska städerna.

– Det innebär att chaufförerna hinner köra fram och tillbaka under samma arbetspass. Det är inte många som kan konkurrera med det, säger Ulf Johansson.

Kyllagret ökar dina möjligheter

Vårt stora kyllager med plats för 18 000 pallar i flera olika temperaturzoner ökar dina möjligheter till en effektiv och flexibel distribution. Med ett mellanlager hos oss får du ett strategiskt bra läge där du snabbt och enkelt når större delen av livsmedelskonsumenterna i Sverige på någon timma. Lagret har en stor, öppen och flexibel yta som gör det lämpligt för många olika typer av kylt gods. Vi utvecklar nu också ett effektivt plocklagersystem, som ytterligare kommer att öka dina möjligheter till en rationell distribution. Kyllagret är EU-godkänt.


Ostar från Arla är ett exempel på produkter som förvaras i kyllagret.


I fryslagret är det ständigt -25 grader.


Götene kyllager hanterar dagligen närmare 2 000 pallar.