Birjar Mostafa, BAMA Foods: ”Ärlighet präglar vårt samarbete”

2021-03-12 Kundcase

BAMA Foods producerar färdiga maträtter som man bland annat levererar till Ica, Coop och Axfood. Sedan förra året kör GKT en linjebil, sex dagar i veckan, åt BAMA Foods mellan Lindesberg och Göteborg, där volymerna sedan fördelas ut i bland annat Bohuslän, Skåne och Skaraborg.

– Det har fungerat oerhört bra, jag har fått en personlig kontakt med personalen på GKT, något jag saknade hos Bring som vi anlitade tidigare.

Det nya avtalet mellan parterna kommer att innebära att GKT, förutom kylvaror, även kommer att köra frysvaror åt BAMA Foods.

– Det betyder att GKT kommer att stå för 70 procent av våra totala leveranser, säger Birre och fortsätter:

– Det blir också aktuellt med förvaring av frysvaror i Götene samt att vi för diskussioner om att GLT även ska ta hand om våra inkommande frakter.

Birjar Mostafa uppskattar enkelheten med att anlita Götene Kyltransporter.

– Det underlättar mycket att endast ha en samarbetspartner som tar hand om helheten; transporterna, lossning och lastning samt lagerhållning. För vår del räcker det att lägga en order till GLT så levereras varan till slutkunden, säger han.

Även GKT:s miljö- och hållbarhetsarbete värderas högt. 

– Den biten spelar stor roll för vår del. Alla våra kunder, inklusive vi själva, jobbar för en bättre miljö och allt högre krav ställs hela tiden. Detta måste också redovisas. Vi vet hur mycket Götene Kyltransporter jobbar med hållbarhetsfrågor, därför känner vi en trygghet i att anlita företaget.